6 VINKKIÄ MITEN MARKKONIDA PAREMMIN YRITYS- JA VERKOSTOITUMISTAPAHTUMIA

http:__www.xport.fi_6-vinkkia-miten-markkinoida-paremmin-yritys-ja-verkostoitumistapahtumia

Image courtesy of smarnad / FreeDigitalPhotos.net

 

Oletko järjestämässä yritystapahtumaa? On se sitten yrityksen järjestämä avoin tapahtuma, tai yritysjärjestön järjestämä tapahtuma jäsenille, miten voit hyödyntää parhaiten sosiaalisen median mainostaessasi tapahtumaa?

1. Tee ilmoittautumisesta helppoa

Voit luoda yksinkertaisen verkkolomakkeen (esim.Google Forms) joka toimii kutsuna ja kerää samalla kaikki vastaukset helposti luettevaan taulukkoon. Linkki tähän lomakkeeseen on helppo jakaa sähköisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa ja näin pyrkiä tavoittamaan mahdollisimman paljon ihmisiä.

2. Varmista, että tapahtuman tarkka paikka on ilmoitettu

Tee tapahtumapaikan löytäminen helpoksi, voit jopa lisätä ilmoitukseen verkkokartan linkin

3. Ilmoita tapahtumasta sosiaalisessa mediassa

Ihmiset ovat tottuneet käyttämään profiilejaan niin työ- kuin henkilökohtaisten asioiden jakamiseen. Se voi olla jopa ensimmäinen paikka missä he näkevät ilmoituksen tapahtumastasi. Ihmisillä on myös mahdollisuus jakaa viesti omalla ‘seinällään’ ja kertoa tapahtumasta eteenpäin – he mainostavat puolestasi. Jokin aika sitten kirjoitin viestin sosiaaliseen mediaan tapahtumasta johon olin menossa ja tämä innosti erään tuttavani liittymään tuohon organisaatioon ja osallistumaan tähän kyseiseen tapahtumaan.

4. Käytä kuvaa verkkosivuillasi

Tämä on tärkeää siinä vaiheessa kun verkkosivun linkki lisätään sosiaalisessa mediassa tapahtuman ilmoitukseen. Pyri käyttämään eri kuvia jokaiselle tapahtumalle, että kaikki ilmoitukset eivät näyttäisi samanlaisilta. Mikäli kolmas osapuoli ilmoittaa tapahtumasta omassa sosiaalisen median profiilissaan, pystyt vaikuttamaan miltä nämä ilmoitukset näyttävät.

5. Käytä #hashtag merkkejä

Monet päivittävät profiilinsa kun he osallistuvat tapahtumaan. Miksi et loisi hashtag:ia tapahtumallesi jota osallistujat voivat käyttää ja jota voidaan etsiä Facebookissa, Twitterissä ja Google+ palvelussa. Tällä tavalla kaikki päivitykset tapahtumasta voidaan lukea samassa paikassa eivätkä osallistujat luo montaa erilaista hashtag:ia ja näin jaa keskuteluja samasta aiheesta moneen eri paikkaan. Tangomarkkinoiden aikaan twiittasin tapahtumasta ja lisäsin twiittiin #tangomarkkinat. YLE Musikki, jakoi minun twiittini jonka sen jälkeen näki 1 500 uutta ihmistä.

#tangomarkkinat tweet

6.Seuraan aktiivisuutta

Mikäli muut jakavat sinun päivityksiä, maksa palvelus takaisin jakamalla heidän päivityksiään. Autat samalla levittämään sanaa sinun tapahtumista, sekä muiden tapahtumista sinun yleisöllesi. Tästä hyötyvät kaikki.

 

1.8.2014 Mark Wiltshear, Projektipäällikkö, Xport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s