VERKOSTOITUMINEN LIIKE-ELÄMÄSSÄ: NYKYAIKAISET JA PERINTEISET MENETELMÄT TOIMIVAT SOPUSOINNUSSA

http:__www.xport.fi_en_growing-your-business-network-modern-traditional-methods-working-in-harmony

Image courtesy of Vlado / FreeDigitalPhotos.net

Muutamia tuoreita esimerkkejä miten startup yritys Seinäjoelta alkoi kehittämään omaa maailmanlaajuista verkostoaan…

‘Aina kun tulen näihin tapahtumiin Xportin väki on paikalla’
‘Teidät näkee joka paikassa’
‘Huomasin, että olette olleet aktiivisia Facebookissa’

Tässä muutamia kommentteja joita olen hiljattain kuullut ja jotka saivat minut miettimään ja vertailemaan eri tapoja joiden avulla olemme pyrkineet rakentamaan Xportin yrityskuvaa sen jälkeen kun perustimme yrityksen tammikuussa 2014. Olemme myös laajentaneet verkostoamme maailmanlaajuisesti ja haluan kertoa myös näistä muutaman esimerkin.

Marraskuussa 2013, ennen kuin olimme perustaneet yrityksemme, meidät kutsuttiin paikallisen Keskuskauppakamarin tapahtumaan. En tiennyt etukäteen, että tapahtumassa olisi myös ‘Pikatreffi’ -verkostoitumista. Se oli melko paljon vaadittu henkilöltä joka on opiskellut suomen kieltä seitsemän viikkoa, mutta onnistuin muodostamaan muutamia ymmärrettäviä lauseita. Onnistuin esittelemään itseni ja yrityksemme perusajatuksen paikallisille yrittäjille. Ontuvasta kieliopista huolimatta, huomasin nopeasti, että Etelä-Pohjanmaalla on erittäin positiivinen ja kannustava ilmapiiri uusille yrityksille.

Minulle esiteltiin jokin aika sitten artikkeli jossa käsiteltiin Xportille merkityksellisiä vientiin liittyviä asioita. Kokeilin muutamaa artikkelissa esiteltyä tekniikkaa ja jälkeenpäin halusin lähettää artikkelin kirjoittajalle viestin kiittääkseni hyödyllisestä artikkelista sekä esitelläkseni Xportin. Löysin kirjoittajan LinkedIn:stä ja lähetin siellä InMail viestin. Vähän myöhemmin Xport julkaisi artikkelin ‘2 ajatuksia herättävää uutta teoriaa miten tehdä PK-Yritysten viennistä helpompaa’ / ‘2 Thought Provoking New Theories to make Exporting Easier for Finnish SMEs’ jossa lainasimme suoraan kirjoittajaa, joten lähetin toisen InMail viestin ja linkin artikkeliin sivuillemme. Tällä kertaa hän vastasi ja halusi keskustella kanssamme Skypen välityksellä mahdollisesta yhteistyöstä.

LinkedIn:n avulla sain myös nopeasti esittelyn tietylle potentiaaliselle asiakkaalle ulkomailla. Henkilö johon halusin saada yhteyden sattui olemaan ystäväni entinen kollega. Yhteys jota en olisi voinut tietää ilman LinkedIn:n apua. Yhteisen kontaktin löytäminen muodostaa hyvän referenssin ja madaltaa kynnystä yhteyden muodostumiseen.

Olemme myös lähestyneet suomalaisia Kauppakamareita eri puolilla maailmaa. Näiden avulla olemme löytäneet paljon hyödyllisiä kontakteja UK:sta, USA:sta, Brasiliasta sekä Afrikasta. Näiden kontaktien kanssa pyrimme löytämään molempia osapuolia hyödyttäviä business mahdollisuuksia, lisäämään asiakkaidemme myyntiä sekä samalla kasvattamaan omaa liiketoimintaamme.

20.8.2014 Mark Wiltshear, Projektipäällikkö, Xport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s