TYÖHARJOITTELUSSA XPORTILLA, KUUKAUSI 1

Matias

Opiskelen Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa BBA-tradenomiksi ja aloitin työharjoittelujaksoni vienninkehitys- ja kansainvälistymispalveluita tarjoavalla Xportilla tammikuun alussa 2015.

Olin innoissani ennen harjoittelun alkamista, koska vihdoin saisin koulunpenkillä istumisen sijaan tilaisuuden tehdä oman alani töitä ja nähdä konkreettisesti millaista on liiketoimintaa harjoittavan yrityksen arki. Myös kansainvälisessä työympäristössä työskenteleminen tuntui innostavalta.

Työharjoitteluni on kestänyt nyt kuukauden päivät ja olen jo tähän mennessä oppinut todella paljon uutta ja hyödyllistä. Voisi sanoa että moninkertaisesti enemmän, kuin yhdelläkään kuukauden jaksolla opintojeni aikana aiemmin. Kansainvälinen työympäristö pitää myös huolen siitä, ettei kielitaito pääse ruostumaan missään vaiheessa. Työkaverit Xportilla ovat erittäin mukavia ja auttavat aina tarpeen vaatiessa kärsivällisesti.

Olen myös saanut vastuuta ja luottoa paljon enemmän, kuin uskalsin toivoa. Monestihan työharjoittelijat päätyvät etenkin isoissa yrityksissä ns. “kahvinkeittäjän” rooliin. Niin ei ole todellakaan käynyt minulle. Pääosin olen työskennellyt itsenäisesti 3D-tulostinvalmistaja miniFactoryn myynnin parissa, mutta osallistunut myös muihin projekteihin tavalla tai toisella.

Pääsin myös mukaan Vientikillan kokoukseen Ilmajoelle, jossa vientiä harjoittavien yritysten edustajat ympäri Etelä-Pohjanmaata kokoontuivat kuuntelemaan kollegoiden esityksiä. Tilaisuus oli erittäin mielenkiintoinen, esitykset loistavia ja keskustelun taso oli rakentavaa, asiallista ja ammattimaista. Erittäin upeaa, että sain työharjoittelupaikan kautta mahdollisuuden päästä tähän tapahtumaan! Vientikilta on luonnollisesti hyvä mahdollisuus uusien kontaktien luomiseen. Myös se, että paikalliset yrittäjät muistavat kasvoni, voi olla hyväksi tulevaisuudessa. Verkostoituminen on aina hyvästä!

Olen myös päässyt osallistumaan tapaamisiin, joissa Etelä-Pohjalaiset yritykset esittelevät tuotteitaan, joita haluavat ryhtyä viemään ulkomaille. Nämä tapaamiset ovat olleet myös erittäin mielenkiintoisia ja ovat antaneet konkreettista kuvaa siitä, millaisia liiketapaamiset ovat.

Kaiken kaikkiaan työharjoittelujaksoni kokemukset ovat tähän mennessä erittäin positiiviset ja odotan innolla tulevia haasteita.

 

6.2.2015 – Matias Tuuri, BBA opiskelija, SeAMK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s