2. KUUKAUTENI TYÖHARJOITTELUSSA

matias_month_2U83m

Toinen kuukauteni työharjoittelijana Xportilla on juuri tullut päätökseensä. Aika on kulunut kuin siivillä. Tuntuu, että olisin aloittanu työharjoittelujaksoni vasta viikko sitten.

Helmikuu toi tullessaan paljon uusia mielenkiintoisia projekteja ja tapaamisia. Tammikuussa aloitin miniFactory 3D-tulostimien myynnin ja tämä projekti jatkuu edelleen. Helmikuussa sain mahdollisuuden osallistua myös turvallisia ja kotimaisia urheiluvälineitä lapsille ja nuorille valmistavan Movemakers- nimisen yrityksen myyntityöhön.

Urheiluvälineet ja 3D-tulostimet ovat kaksi täysin erilaista tuoteryhmää, ja kuten arvata saattaa, myyntityön toteutuksessa on eroja. Tämänkaltainen vaihtelu juuri kehittää myyntitaitojani!

Myöhemmin helmikuulla ryhdyin työskentelemään myös laajan markkinatutkimuksen parissa, jossa vastuualueenani ovat olleet pohjoismaiden lisäksi Saksa, Sveitsi ja Itävalta. Tämän tutkimuksen myötä olen saanut mahdollisuuden herätellä ruotsin- ja saksan kielten osaamistani.

Markkinatutkimuksen tekeminen on sekä mielenkiintoista, että haasteellista. Se, että pääsee osallistumaan tähän tutkimukseen ja näkemään kuinka se käytännössä suoritetaan, saattaa olla erittäin hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen.

Xport-tiimi on myös ollut hienosti apuna opinnäytetyöni aiheen etsinnässä ja helmikuun lopulla sain kiinnostavan aiheen uuden asiakkaamme kautta.

Linkkit

 

19.3.2015 Matias Tuuri, BBA opiskelija, SeAMK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s