TYÖHARJOITTELUNI XPORTILLA-VIIMEINEN RAPORTTI

Matias' photo from the Yrittäjä 'Tiedote' magazine. Photographer: Kirsi Kuusisto

Matias’ photo from the Yrittäjä ‘Tiedote’ magazine. Photographer: Kirsi Kuusisto

Työharjoittelujaksoni Xportilla on tulossa päätökseensä ja nyt on yhteenvedon aika.

En voi kylliksi korostaa kuinka nopeasti aika on mennyt. Tuntuu uskomattomalta, että olen ollu täällä jo melkein viisi kuukautta!Rehellisesti sanoen olen oppinut tämän työharjoittelujakson aikana paljon enemmän kuin luennoilla koulussa.

Olen oppinut erityisen paljon soveltamaan koulussa oppimiani asioita käytännön toimissa. Teoreettinen ja käytännöllinen osaaminen ovat todellakin kaksi eri asiaa. Työt myynnin, markkinatutkimusten, neuvottelujen ja tapahtumien parissa ovat opettaneet minulle paljon siitä kuinka asiat hoidetaan oikeasti yritysmaailmassa. Olen erittäin kiitollinen, että pääsin osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja tapaamisiin tiimin kanssa. Tällä alueella on erittäin tärkeä verkostoitua ja tehdä ”kasvosi tunnistettaviksi”.  Näiden tapahtumien kautta opin ymmärtämään paljon paikallisesta bisneskulttuurista, verkostoitumisen merkityksestä, liikeneuvotteluista ja sain myös tietää joistain paikallisista organisaatioista ja yrityksistä, joista en ollut aiemmin kuullut koskaan. Pidin työskentelystä Xportilla myös vaihtelun takia. Harjoitteluni aikana olen saanut tehdä valtavan määrän erilaisia työtehtäviä tekstien kääntämisestä tuote-esittelyyn naapurikunnan lukiolla.

Olen iloinen että sain tehdä työharjoitteluni Xportilla aikana, jolloin yritys todella kasvoi ja kehittyi nopeasti. Muun muassa tapaamiset, tarjoukset ja työmäärä ovat lisääntyneet selvästi siitä, kun aloitin harjoitteluni tammikuun alussa. On hienoa työskennellä yrityksessä, jonka suunta on eteenpäin. Tämä tarkoittaa myös yrityksen tehneen oikeita päätöksiä.

Olen myös erittäin iloinen saamastani vastuusta, mikä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys työharjoittelijalle. Sain kokonaan omia projekteja ja lisäksi pääsin osallistumaan isoihin markkinatutkimuksiin. Opin myös saamani vastuun ansiosta paljon ja nopeasti. Minulla ei esimerkiksi ollut aikaisempaa kokemusta myynnistä, mutta nyt on. Sain myös hyvän käsityksen siitä, kuinka myynti toimii käytännössä ja millä metodeilla sitä toteutetaan. Sama pätee markkinatutkimukseen, jonka tekemistä olen kyllä opiskellut koulussa, mutta vasta nyt osaan soveltaa oppimaani käytännössä.  Sain myös mahdollisuuden käyttää saksan kielen taitoani parissa isossa markkinatutkimuksessa.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä haluan kiittää Xportin kansainvälistä tiimiä, joka on ollut loistava, ymmärtäväinen, joustava ja avulias koko harjoitteluni ajan. Sain aina tarvittaessa apua ja opinnäytetyöni aiheenkin löysin Xportin asiakasyritykseltä! Yrityksessä ymmärrettiin se, että olen työharjoittelussa, ja sain paljon tehtäviä, joista minulla on mahdollisuus oppia alallani tärkeitä asioita. Kuitenkin minua kohdeltiin täysin yhdenvertaisena tiimin jäsenenä.

Olen erittäin kiitollinen kaikista edellämainituista asioista Xportille ja suosittelen yritystä ehdottomasti opiskelijoille työharjoittelupaikaksi myös tulevaisuudessa!

 

Matias Tuuri, BBA opiskelija, SeAMK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s