Xport tarjoaa keinon päästä osaksi vuoden suurinta ostospäivää

Mikä Ihmeen Black Friday?

Black Friday, eli Musta Perjantai, on Yhdysvalloissa vietettävää Kiitospäivää seuraava perjantai. Perinteisesti Black Friday on vuoden suurin ostospäivä ja samalla jouluostoskauden avaus. Nykyään tavaratalot houkuttelevat asiakkaita ostoksille tuntuvin alehinnoin, mikä saa Yhdysvaltalaiset massoittain liikkeelle. Innokkaimmat tarjouksen metsästäjät leiriytyvätkin vuorokausiksi liikkeiden ulkopuolelle varmistaakseen pääsynsä aleapajille.

Nimi Black Friday  juontaa juurensa 1960-luvun Philadelphiaan, missä Kiitospäivä merkitsi jo silloin joulun ostoskauden alkua. Tämä toi asiakasryntäyksen kaupungin tavarataloihin juhlapäivän jälkeisenä perjantaina, mikä puolestaan johti liikenteen ruuhkautumiseen. Näiden ruuhkien seurauksena kaupungin poliisi alkoi kutsua päivää nimellä Black Friday.

Viime vuosina Black Friday -ilmiö on rantautunut Eurooppaan, mutta Yhdysvaltojen tavaratalojen alennusten sijaan, esiintyy lähinnä nettimyynnissä. Tänä vuonna monet suomalaiset verkkokaupat ovat ilmoittaneet osallistuvansa Black Fridayn viettoon. Black Fridayn perinteeseen kuuluu, että tarjoukseen tulevia tuotteita ei paljasteta etukäteen, vaan kaupat kasvattelevat jännitystä kunnes myynti alkaa perjantaina, usein vuorokauden vaihteessa.

Black Friday on aiemmin ollut suurten tavaratalojen ja verkkokauppojen tapahtuma, mutta nyt myös pienemmillä yrityksillä on mahdollisuus osallistua vuoden suurimpaan ostospäivään Euroopan laajuisesti. Xport on listattu myyjäksi verkkokauppajätti Amazonin Euroopan portaaleilla (UK, Saksa, Ranska, Espanja, Italia) ja tarjoaa tätä kautta jatkossa myös suomalaisille tuotteille kanavan Euroopan joulumarkkinoille. Lue lisää http://www.xport.fi/amazon

Amazon myi viime vuonna Black Fridayn aikana yli 5,5 miljoonaa tuotetta, mikä tarkoittaa keskimäärin 64 tuotetta sekunnissa.

Aatu Ahola, Työharjoittelija, Xport

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s