Black Friday ja Cyber Monday tilastoina

Black Friday ja sitä seuraava Cyber Monday ovat kasvattaneet tunnettuuttaan maailmalla vuosittain ja viime vuosina ne ovat rantautuneet myös Suomeen. Vuonna 2014 Black Friday oli Iso-Britannian historian kiireisin päivä verkkomyynnissä ja tänä vuonna päivältä odotetaan uutta ennätystä. Päivän verkkomyynti oli jopa 810 miljoonaa, mikä tarkoittaa 9 375 käytettyä puntaa (13 321 euroa) jokainen sekunti. Cyber Mondayhin mennessä tahti hieman laski, mutta myyntiä tuli maanantainakin vielä huimat 720 miljoonaa puntaa. Koko vuoden verkkomyynti vuonna 2014 oli 44,97 miljardia puntaa.

Kuva: Viivi Mäkiranta

Kuva: Viivi Mäkiranta

Tänä vuonna perjantain myyntiin odotetaan noin 32 %:n kasvua, joka kokonaissummana tarkoittaisi 1,07 miljardin pottia. Koko viikonlopun summaksi Iso-Britanniassassa odotetaan 3,5 miljardia puntaa. Tarjoukset päättyvät Cyber Mondayhin.

Amazon oli yksi viime vuoden isoista voittajista ja mahtavat tarjoukset eri kategorioista houkuttelivat sivuille jopa 173 miljoonaa kävijää. Päivän aikana Amazonissa tehtiin yhteensä valtavat 5,5 miljoonaa ostotilausta, mikä tarkoittaa keskimäärin 64:ää tilausta sekunnissa. Suomessa Black Friday ja Cyber Monday ovat vielä lapsenkengissä, mutta tänä vuonna tapahtumaan osallistuu enemmän yrityksiä kuin edellisinä vuosina. Suomessa Black Friday näkyy mm. vaateverkkokaupoissa ja Gigantissa.

Xportin avulla myös suomalaiset yritykset pääsevät jatkossa osalliseksi tästä – ja muista – Amazonin tarjoamista mahdollisuuksista. Xport välittää kuluttajatuotteita myyntiin jokaiseen viiteen Amazonin Euroopan verkkokauppaan ja mahdollistaa myös suomalaisille yrityksille pääsyn Euroopan markkinoille aktiivisen ja lojaalin asiakaskunnan ulottuville.

Lue lisää http://www.xport.fi/amazon

Viivi Mäkiranta, Työharjoittelija, Mainostoimisto Bstr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s