Ensimmäinen askel kohti Amazonia

Ensimmäinen askel

Black Friday ja Cyber Monday ovat saaneet viimeaikoina osakseen melkoista huomiota. Eurooppaan ilmiön toi Amazon, mutta Amazon ei nojaa pelkästään muutamaan kampanjapäivään, vaan tarjoaa mahdollisuuden kustannustehokkaaseen vientimyyntiin ympäri vuoden.

Xport on rekisteröity myyjäksi Amazonin verkkokaupoissa kautta Euroopan. Tämä tarkoittaa, että voimme myydä suomalaisia tuotteita Amazon-verkkokaupoissa UK:ssa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa, tavoittaen kuluttajat 27:ssa Euroopan maassa. No, entä miten teidän tuotteenne saadaan myyntiin Amazoniin Xportin avulla?

[Webinar video] Amazon | Kuinka Amazon toimii? | Selling on Amazon | Xport

Askel 1 – Valitse, millä Amazon-sivulla haluat myydä
Voit valita kohdemaan Amazonin Euroopan kauppapaikoista: UK, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja ja tuotteet voidaan toimittaa kaikkiin 27 maahan Euroopassa. Onko yritykselläsi  vientitoimintaa, jota haluaisit Amazon-myynnin tukevan? Haluatko tunnustella maaperää täysin uusilla markkinoilla? Onko tuotteesi erityisen sopiva tiettyyn maahan, jossa Amazon toimii?

Askel 2 – Selvitä olemassa oleva tarjonta Amazonissa
Tutkimalla myynnissä olevaa valikoimaa saat tärkeää tietoa mm. kilpailutilanteesta tai potentiaalisesta kysynnästä. Ovatko tuotteidenne ominaisuudet ja jälleenmyyntihinnat kilpailukykyisiä? Kartoita myös yhteensopivat tuotteet: Innopartin jääkiekko- ja salibandymailatelineille sopivaksi kauppapaikaksi valikoitui http://www.Amazon.de, jossa on myynnissä myös laaja valikoima salibandy- ja jääkiekkomailoja.

Askel 3 – Opi ymmärtämään Amazonin myyntimalli
Jos useampi myyjä tarjoaa samaa tuotetta Amazonissa, myyjät voivat päätyä suoraan hintakilpailuun keskenään, jolloin tuotteiden myyntihinta laskee. Jos toimitatte tuotteitanne suoraa Amazonille Saksaan ja Xport tarjoaa samoja tuotteita UK:ssa, on todennäköistä että Amazon ryhtyy kilpailemaan hinnalla. Paras tapa onkin keskittää myynti Amazonissa yhden toimijan hoidettavaksi.

Askel 4 – Ymmärrä, miten Fulfillment by Amazon toimii

FBA-palvelua käyttämällä Xport pystyy asettamaan tuotteesi Amazonin varastoon. Amazon myy tuotteet verkkokaupassaan, hoitaa logistiikkaan liittyvät toimenpiteet ja toimituksen asiakkaalle. Amazon maksaa myyntitulot Xportille vähennettyään siitä perimänsä palkkion. Tämän jälkeen Xport maksaa teille, vähennettyään ensin sovitun myyntipalkkion. Maksurakenne muistuttaa normaalia vähittäismyyntiä, jossa te myytte tavoittelemaanne tukkuhintaan.

Askel 5 – Tunnista edut, jotka Fulfillment by Amazon tarjoaa

  • Potentiaalisten markkinoiden koko — 27 Euroopan maata. Lokakuussa 2014 Amazon.de -sivustolla oli 24,8 miljoonaa kävijää
  • Amazon hoitaa logistiikan, asiakaspalvelun ja palautukset
  • Amazon Prime — Vuosittainen jäsenyys, joka tarjoaa alhaisemman toimitusmaksun kuluttajalle. Halvempi toimitus = enemmän myyntiä (lue lisää Prime-jäsenyydestä)
  • ‘Fulfilled by Amazon’ — Kun kuluttaja näkee tämän tuotteesi vieressä, he tietävät, että tuotteet tulevat ajoissa ja sisältävät Amazonin after-sale-palvelun. Asiakkaiden luottamus edistää mahdollista myyntiä.

Mikä on seuraava askeleesi?
Järjestä tapaaminen Xportin kanssa.

Me selvitämme, mitä mahdollisuuksia Fulfillment by Amazon tarjoaa tuotteillenne sekä käymme läpi selkeän havainnollistuksen hintarakenteesta. Näiden perusteella selvitetään, onko Amazon sopiva myyntikanava tuotteillenne. Miljooniin kipuavan uskollisen asiakaskunnan ja tarjoamansa näkyvyyden ansioista Amazon on ehdottomasti tarkemman tutustumisen arvoinen.

[Webinar video] Amazon | Kuinka Amazon toimii? | Selling on Amazon | Xport

Voitte ottaa yhteyttä suoraa Markiin tai Markoon, tai käyttää sivun alalaidasta löytyvää yhteydenottolomaketta.

Mark Wiltshear
044 595 9009
mark.wiltshear@xport.fi

Marko Luoma
045 880 3770
marko.luoma@xport.fi

http://www.xport.fi/

Mark Wiltshear, Co-founder, Xport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s