Mistä tukea vientiin?

Monet yritykset ovat tilanteessa, jossa myynnin kasvua halutaan lähteä hakemaan Suomen rajojen ulkopuolelta. Tukea vientiin on saatavilla, mutta aikaa tai halua tukiviidakossa rämpimiseen ei yrityksillä ole.

Ratkaisuna tähän Team Finland on koonnut yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Tavoitteena on helpottaa yrittäjän urakkaa, ja nopeuttaa vientimarkkinoille pääsyä. Paikalliset ELY-keskukset neuvovat, mitä tukea on saatavilla, ja miten hakemus kannattaa tehdä, että se parhaiten vastaa kriteerejä.

Tukea voi hakea myös porukalla. Oman alueen yrityksistä voi kerätä ryhmän, eikä haittaa vaikka toimintaa olisi eri aloilla. Esimerkiksi vientivalmiuksien parantamiseen tarvittavat taidot ovat samoja kaikille, ja yritysryhmähankkeissa voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, kuten markkinaselvityksiä.

Jos halua vientimarkkinoille suuntaamiseen on, mutta et vielä tiedä miten edetä, soita meille. Me Xportilla teemme asiakkaidemme kanssa yhdessä vientisuunnitelman, joka perustuu vientivalmiuksien analysointiin, selkeän toimintasuunnitelman tekoon ja toimenpiteistä päättämiseen. Listalla voi olla mm. sopivien kohdemarkkinoiden kartoitus, jälleenmyyjien etsiminen tai messuille osallistuminen. Sitten alamme töihin, yhdessä asiakkaamme kanssa. Ja kaikkeen tähän on myös tukea saatavilla, kun vain muistaa kysyä!

Marja Sulkakoski
marja.sulkakoski@xport.fi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s