Myyminen Amazonissa 1: Onko FBA oikea valinta tuotteellesi? Missä maissa Amazon käy kauppaa?

 

Tämän viikon FAQ:

Fulfilment by Amazon (FBA) palvelusta

Pitääkö tuotteiden olla Amazonin varastossa vai voinko lähettää niitä asiakkaille itse?

 • Voit laittaa tuotteesi myyntiin Amazoniin ja lähettää ne Suomesta mikäli haluat. Tämä toimii, mikäli tuotteesi mahtuu kirjekuoreen, mutta mikäli lähetät edes pienen paketin, postikulut voivat tulla kalliiksi asiakkaallesi ja se puolestaan saattaa rajoittaa myyntiäsi. 
 • Jos rekisteröidyt FBA:n ja laitat varastoa Amazonin varastoon, nimellä Fulfilment Center tai FC, tuotteesi saavat tiettyjä etuja kuten:
  • Kelpoisuus Amazon Prime toimitukseen. Tämä on nopea toimitustapa ja usein ilmainen asiakkaalle.
  • Amazonin laaja asiakasverkosto etsii usein tuotteita, jotka ovat Prime kelpoisia.
  • Myöskin sinun tarvitsee lähettää vain yksi lähetys Amazonille, sen sijaan että lähettäisit useita tilauksia useille asiakkaille.

 

Mitkä ovat potentiaaliset myyntimaat? Onko Saksalla ja Iso-Britannialla omat sivustonsa? Entä Amazon.com (Yhdysvallat) tai Japani?

 • Amazonilla on eri myyntipaikkoja ympäri maailmaa. Pelkästään Euroopassa on jo 5: Iso-Britannia, Saksa, Italia, Ranska ja Espanja. Jos luot EU Seller accountin (eli EU alueen myyjäntili), voit käyttää sitä kaikilla viidellä sivustolla. Jos haluat myydä Yhdysvalloissa tai Etelä-Amerikassa, sinun tulee useampi Seller Account. Minun neuvoni keskittyvät myymiseen Euroopassa.
 • Kun olet avannut tilisi, sinä voit päättää minne laitat Amazon varastosi. Voit myydä yhteen maahan, 10 maahan tai kaikkiin 27 maahan. Kaikkein helpointa on aloittaa laittamalla varastoa yhteen Amazonin varastoon ja toimittaa tuotteet asiakkaille sieltä. Sieltä voisit aloittaa myymään eri markkinapaikalla ja samalla täyttää ensimmäisen maan tilauksia.
 • Videossa kerron esimerkin eräästä asiakkaastani, joka aloitti tällä tavalla, ja myy nyt kaikilla viidellä Euroopan markkinapaikalla ja toimittaa tuotteensa Saksan FC:stä (Fulfilment Centeristä).
 • Minulla on useita asiakkaita, jotka laittavat tuotteensa Amazoniin myyntiin brändinhallinnan vuoksi. Se on nopea keino vakiinnuttaa paikka uudessa maassa, sijoittaa tuote ominaisuuksien ja hinnan mukaan ja löytää siten uusia kiinnostuneita asiakkaita. Joku kertoi, että vähittäiskauppias oli sanonut heille ‘Teillä on hyviä tuotteita, mutta ette ole edes Amazonissa, niin miksi valitsisin juuri ne?’ 10 vuotta sitten vähittäiskauppiaat pelkäsivät Amazonia, nyt he näkevät sen vertailuarvona.

 

Minkälaiset myynninedistämismenetelmät ovat mahdollisia?

 • Amazon tarjoaa sinulle erilaisia keinoja joilla edistää myyntiä. Voit laittaa tuotteillesi lyhytaikaisia hinnanalennuksia tai alehintoja, joihin voi asettaa alku- ja loppupäivän etukäteen. Ne voivat olla €-arvolla tai %-säästöllä. Näillä pystyy kätevästi edistää lisätarvikkeiden oheismyyntiä tai kannustaa ihmisiä ostamaan eri värisiä, esimerkiksi:
  • Osta kolme, säästä 30%
  • Tuote B 50% halvemmalla jos ostat tuotteen A
 • Voit myös tarjota ‘Buy one Get One’ (osta 2 maksa 1) tarjouksia, esim:
  • Osta 2 maksa 1
  • Osta 3, saat yhdestä -10€ tai osta yksi ja saat toisen -25%

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s