Myyminen Amazonissa 8: e-kirjat ja pokkarit

 

 

Tällä ja seuraavalla videolla puhun kirjojen myymisestä Amazonissa. Tällä viikolla kerron omakustanteisista e-kirjoista ja pokkareista, ensi kerralla puolestaan kirjoista, jotka on jo julkaistu ja painettu.

Mitä KDP tarkoittaa?

Tässä on taas yksi Amazonin akronyymi, jotka ovat iso osa Amazonissa myymistä. KDP tarkoittaa Kindle Direct Publishing:ia (Kindle suora julkaisu) ja se on Amazonin palvelu, joka on tarkoitettu e-kirjojen itsejulkaisuun ja tarvepainettujen pokkareiden.

Jos sinulla on jo painettuja kappaleita kirjoistasi, KDP ei ehkä ole sinulle sopiva palvelu ja sinun täytyy avata myös Amazonin myyntitili. Kerron tästä lisää videossa 9.

KDP-palvelun avulla voit luoda e-kirjan, jota voidaan myydä Amazonin markkinoilla ympäri maailman ja se voidaan ladata Kindle lukulaitteelle.

 • Kindle on Amazonin oma sähköisten kirjojen lukualusta ja sillä on merkittävä näkyvyys Amazonin sivuilla
 • Linkki Kindle kauppaan

Yksi asiakkaistani oli julkaissut ja painattanut kirjan suomeksi mutta halusi julkaista myös englanninkielisen käännöksen, jota voitaisiin lukea ympäri maailman. Hän päätti, että Kindlen e-kirja oli kustannustehokkain tapa levittää kirjaa ulkomaille.

Miten teen kirjan asetukset ja muotoilun?

Kuten muidenkin Amazonissa myynnissä olevien tuotteiden kohdalla, sinulla täytyy olla sisältö valmiina tuotesivulle, että ihmiset ymmärtävät tarkalleen, mitä ovat ostamassa. Tässä muutama seikka, joita sinun täytyy harkita ennen kuin aloitat kirjasi muotoilun:

 • KDP tilin avaaminen: tämä on erillinen tili tavalliseen Amazon Marketplace myyjän tiliin. KDP tili ON USA:ssa ja kattaa koko maailman. Marketplace myyntitileissä sinun täytyy valita markkina-alueeksi Eurooppa.
 • Tekstin muotoilu: Amazonilla on ohjelma, jonka nimi on “Kindle Create”. Sinne voit ladata tekstisi ja muotoilla sen niin, että se näyttää hyvältä Kindle lukulaitteella. Opimme, että tekstin muotoilu vie aikaa mutta sen tekeminen kunnolla kannattaa, että kirjasi näyttää tuotteena ammattimaiselta.
 • Kirjan listauksen luominen: Tähän kohtaan tulevat kirjan yksityiskohdat kuten kuvaus, tekijät, avain- ja hakusanat ja julkaisupäivä.
 • Kannen suunnittelu: Asiakkaallani oli jo valmiiksi suunniteltu kansi, jonka voimme ladata mutta Amazon tarjoaa myös palvelua nimeltä “Kindle Cover Creator”, jossa on valmiita sapluunoita kannen suunnittelun avuksi. Se tarjoaa myös palvelua “CreateSpace”, jossa ammattilainen suunnittelee ja räätälöi sinulle kirjan kannen.
 • Hinta ja jakelu: Sinun täytyy myös määritellä myyntihinta ja päättää missä päin maailmaa haluat kirjaasi myytävän.
 • JULKAISE! Kirjasi pitäisi ilmestyä Amazonin sivuille 24-48 tunnin sisällä.

Amazonin Kindle Direct Publishing sivuilla on valtavasti lisää tietoja: https://kdp.amazon.com/en_US/

Kuka voi ladata kirjani ja missä? 

Tämä riippuu siitä, mitkä jakelu asetukset määrittelet ottaen huomioon julkaisuoikeudet. Tässä linkki Amazonin ohjeisiin e-kirjojen jakeluoikeuksista: https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G200652410

 • Jos olet varma, että sinulla on kaikki tarvittavat oikeudet julkistaa kirjasi maailmanlaajuisesti, valitse “All territories (worldwide rights)”. Tämä varmistaa, että asiakkaat ympäri maailman pystyvät ostamaan kirjasi Amazonista omien maittensa sivuilta. Kattava lista maista löytyy tämän kappaleen alta.
  • Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.es, Amazon.it, Amazon.co.jp, Amazon.com.br, Amazon.com.mx, Amazon.com.au, Amazon.ca, Amazon.nl, and Amazon.in
 • Jos sinulla ei ole maailmanlaajuisia valtuuksia myydä ja jakaa kirjaasi, valitse “Individual territories”. Sen jälkeen valitse ne alueet, joissa sinulla on oikeudet. Tämä rajaa julkaisusi vain valittuihin alueisiin. Jos kirja on omaa alkuperäistä tuotantoa, jota ei ole julkaistu aikaisemmin, todennäköisesti sinulla on maailmanlaajuiset oikeudet.

All territories:

   • US Kindle Store: USA
   • UK Kindle Store: Iso-Britannia (sisältäen seuraavat: Guernsey, Mansaari, Irlanti, Gibraltar ja Jersey)
   • DE Kindle Store: Itävalta, Saksa, Liechtenstein, Luxembourg ja Sveitsi
   • FR Kindle Store: Ranska, Monaco, Belgia, Sveitsi, ja Luxembourg
   • ES Kindle Store: Andorra, Espanja
   • IT Kindle Store: Italia, San Marino, Vatikaani, and Sveitsi
   • JP Kindle Store: Japani
   • NL Kindle Store: Alankomaat
   • BR Kindle Store: Brasilia
   • MX Kindle Store: Meksiko
   • CA Kindle Store: Kanada
   • IN Kindle Store: Intia
   • AU Kindle Store: Australia, Uusi-Seelanti

Paljonko minulle jää käteen kirjani myynnistä?

Yritän selittää tämän yksinkertaisesti mutta se ei ole helppoa sillä Amazonin tekijänpalkkio vaihtoehdot ovat monimutkaisia. Luulen, että he haluavat asian olevan näin!

Tekijänpalkkio vaihtoehtoja on kaksi:

 • 35%:n kiinteä maksu jokaisesta myydystä kappaleesta missä tahansa maassa. Tämä tarkoittaa 35% myyntihinnasta miinus ALV, sinulle kirjailijana. (35% tekijänpalkkion määrä x (listattu hinta – ALV) = käteen jäävä summa
 • Tai 70% tietyissä maissa ja lisäksi 12snt/MB siirtomaksu. Eli tämä tarkoittaa 70% myyntihinnasta miinus ALV ja miinus siirtomaksu. (70% tekijänpalkkion määrä x (listattu hinta – ALV – siirtomaksu) = käteen jäävä summa
  • Sivun lopussa on lista tähän kategoriaan kuuluvista maista. Muissa pätee 35% maksu.
  • Myyntisi asiakkaille näiden alueiden ulkopuolella menee 35%:n maksu kategoriaan.
 • Kannattaa laskea, kumpi tapa toimisi sinulle paremmin. Jos tiedoston koko on pieni, 70%:n vaihtoehto voi toimia parhaiten, mutta jos se on iso, sitten 35%:n vaihtoehto voi olla parempi. Jos tarvitset apua tämän selvittämisessä, ota minuun suoraan yhteyttä ja voin tehdä laskelmat puolestasi.

Lisää tietoa tekijänpalkkioista:

Amazon’s eBook Royalty Options https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G200644210

Amazon’s Digital Pricing Page https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G200634500#70%

70% maat:

 • Alankomaat
 • Andorra
 • Arabiemiraatit
 • Australia
 • Bahrain
 • Belgia
 • Brasilia
 • Egypti
 • Espanja
 • Gibraltar
 • Guernsey
 • Intia
 • Irlanti
 • Iso-Britannia
 • Italia
 • Itävalta
 • Japani
 • Jersey
 • Jordania
 • Kanada
 • Kuwait
 • Libanon
 • Liechtenstein
 • Luxembourg
 • Mansaari
 • Meksiko
 • Monaco
 • Oman
 • Qatar
 • Ranska
 • Saksa
 • San Marino
 • Saudi Arabia
 • Sveitsi
 • USA
 • Uusi-Seelanti
 • Vatikaani

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s